Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

U toku je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijalog. Prve reakcije očekuju se oko 9.30, javlja reporter RTS-a sa lica mesta.

U zgradu Predsedništva stigli su premijerka Ana Brnabić, ministri Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, šef BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba, general-potpukovnik Milan Mojsilović, kao i direktor Policije Vladimir Rebić.

Kosovski parlament usvojio je većinom glasova Platformu za dijalog o, kako se navodi, konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Reč je o platformi koju je Beograd ranije ocenio kao dokument koji dokazuje da Priština ne želi nastavak dijaloga sa Beogradom.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je juče da je Priština stavila Srbiju u najteži položaj još od 2011. godine.

“I sada ovim konačnim, poslednjim ekserom su poslali jasnu poruku da je ovo za njih kraj dijaloga i da je dijalog završen”, naveo je Đurić.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je za RTS da će odgovor predsednika Vučića na platformu biti “racionalan, ozbiljan, odgovoran i čvrst”.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još