• Početna>
  • Vesti>

Fondacija “Zajedno za mlade – Prof. dr Danica Grujičić” održala tribinu na FTN-u

Fondacija “Zajedno za mlade – Prof. dr Danica Grujičić” održala je dve tribine u Kosovskoj Mitrovici.

Na tribinama je predstavljen rad ove fondacije ali se govorilo i o reformi kompletnog obrazovanja i zdravstva u sklopu podrške mladima da ostanu u svojoj zemlji i postanu najbolji u svojim profesijama.

Danica Grujičić, šef katedre hirurgije na Medicinskom fakultetu u Beogradu i načelnik Centra za onkologiju klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije kao i predsednik upravnog odbora fondacije “Zajedno za mlade”je na tribini u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka istakla da je fondacija stvorena da pomogne najboljima i najtalentovanijima među mladima.

“Znamo da svuda ima puno talentovane dece i da svi roditelji nisu u istoj materijalnoj situaciji  da mogu da isprate talenat svoje dece i zbog toga je jako važno da se formira fondacija koja će pomoći toj deci koja imaju ili nemaju uslove da svoj talenat do maksimuma iskoriste, da odu negde, da osvoje nagrade” kazala je Grujičić.

Grujičić ističe da je dolazak u Kosovsku Mitrovicu veoma emotivan i tom prilikom pozvala ljude da posećuju Kosovo i Metohiju više.

“Bilo je divno na Medicinskom fakultetu, tamo mi je najlakše da govorim jer ne moram da prevodim latinske izraze i mogu da se izražavam medicinski. Zaista nisam očekivala ovako veliki broj ljudi. Dirnuta sam jer je uvek za nas, koji retko dolaze na Kosovo i Metohiju to veoma emotivno. Svako mora doći ovde da vidi kako ljudi žive i da im je potrebna pomoć” rekla je Grujičić.

Fondacija “Zajedno za mlade” osnovana je na inicijativu studenata Univerziteta u Kragujevcu, čiji je cilj pronalaženje mladih talenata iz sveta nauke, umetnosti i sporta i njihovo stipendiranje ili finansiranje kako bi mogli u najboljem svetlu da prikažu i razviju svoje talente.

“Fondacija nema članova, jer za sada postoji samo upravni odbor koji su osnivači fondacije i nas nekoliko starijih koji želimo da im pomognemo. Inače očekujemo da ćemo u svojim sredinama imati poverenike. 14. marta u Medija centru u Beogradu biće predstavljena Fondacija kao i veb sajt fondacije, tako da će i preko sms poruka moći da se pomogne i svi metodi prikipljanja novca će biti iskorišćeni. Negde ćemo skupljati pojedinačno, za svako dete posebno, negde ćemo skupljati za tim dece koja treba da idu na takmičenje. U svakom slučaju želimo da nagradimo one najsposobnije da ako oni odu u inostranstvo da misle na sledeće mlade generacije kao što i mi danas mislimo na njih” zaključila je Grujičić.

Prisutnima su se obratili i profesor na Fakultetu tehničkih nauka Nataša Elezović, predstavnik studenata Filozofskog fakulteta Milica Marjanović, predstavnik Fakulteta tehničkih nauka Filip Jakšić i predstavnik studenata Miloš Marović kao i predstavnik “Fondacije za mlade” na Kosovu i Metohiji Vojin Čukuranović.

Na tribini održanoj u amfiteatru Fakulteta tehnićkih nauka prisustvovao je veliki broj ljudi, studenata, učenika i građana.

Prva tribina održana je u amfiteatru Medicinskog fakulteta i bila je namenjena studentima medicine.

  

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još