• Početna>
  • Vesti>

Kozarev u Goraždevcu:Beograd će pružiti svaku vrstu pomoći

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju,Dušan Kozarev obišao je Goraždevac,razgovarao sa uznemirenim meštanima,i posetio porodicu Milenka Dakića na čijim je vratima pre 2 dana ispisan grafit UĆK.

Milenko Dakić  iz Goraždevaca kaže da se oseća tužno i da je uzmemiren zbog sve češćih uznemiravanja od strane Albanaca.

“Imam četvoro dece i plašim se za njih, držim malo stoke, kravu sam morao da prodam da mi je ne uradu” , kaže Dakić.

Negov komšija Jugoslav Stevanović ističe da se stiče utisak da je sada gore nego 1999. godine  .

Podrška Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju meštanima Goraždevca uliva snagu da istaju u nameri da ostanu na svojim vekovnim ognjištima.

Miloš Dimitrijević predsednk privremenog organa Opštine Peć ističe da poseta ljudi iz Kancelarije za KiM njima znači mnogo .

“Zahvaljujemo se direktoru Kancelarije Marku Đuriću jer nam i današnja poseta pokazuje da nismo sami “.

Dušan Kozarev zamenik direktora Kancelarije za KiM rekao je da je od meštana Goraždevca čuo da su u strahu zbog niza napada na njih , krađe stoke , mehanizacije i drugog.

“Priština treba da preduzme konkretne mere kako bi zaštitila naše građane a od Beograda neće izostati podrška i pomoć “, rekao je Kozarev.

U Goraždevcu, selu nadomak Peći do 1999. godine živelo je više od 1000 stanovnika a danas ih je oko 650. Krađe stoke , mehanizacije i automobila česte su u ovom selu u poslednjih godinu ipo dana u ovom selu.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još