• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj: Sa Radoičićem sam proveo više od dva sata u Tačijevom kabinetu

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, kojeg je Hašim Tači više puta označio kao prijatelja Milana Radoičića, zamenika predsednika Srpske liste, izjavio je danas da nije u kontaktu sa njim od kada je, kako je rekao, u bekstvu od kosovskih pravosudnih organa.

Haradinaj je to danas rekao novinarima nakon sednice vlade i nakon što ga je Tači tokom proteklog vikenda u Tirani, na skupu sa albanskom dijasporom indirektno povezao sa Radoičićem.

Inače, Tači je na tom skupu albanske dijaspore praktično potvrdio da je on “proterao s Kosova” Milana Radoičića.

“O podeli Kosova preuveličavanjem ovakvih tema, danas govore oni koji su pomogli Miloševiću, ili su prijatelji Radojičića, kojeg sam proterao s Kosova”, rekao je tada Tači.

Kako je preneo portal “Telegrafi”, Haradinaj je rekao da je Radoičića upoznao u Tačijevom kabinetu.

“Uveravam vas da sam upoznao gospodina Radočića dok je bio zajedno sa predsednikom Hašimom Tačijem u njegovoj kancelariji. Nemam razloga to da krijem. Kada sretnem nekoga, ispružim ruku i upoznam se, zašto bih to krio. Proveli smo više od dva sata u Tačijevoj kancelariji zajedno sa drugim predstavnicima države”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je potvrdio da se i kasnije nasamo u nekoliko navrata sastajao sa Radoičićem nakon što je izbran za zamenika predsednika Srpske liste, koja je, inače, kako se navodi, partner u koalicionoj prištinskoj vladi.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još