Grafiti UĆK na vratima srpske kuće u Goraždevcu

Osobe maskirane fantomkama sinoć su oko ponoći na kućnim vratima Milenka Dakića u Goraždevcu ispisale grafit UČK.

Jedno maskirano lice primetio je Milenkov sin Luka, prenosi Radio Goraždevac.

Slučaj je odmah prijavljen Policiji Kosova koja je otvorila istragu. Na lice mesta su, osim lokalne policije, izašli i pripadnici istražne jedinice iz Peći.

Ovaj incident desio se samo dvadeset četiri sata nakon što je u drugom delu sela ukradena steona krava Vesku Dašiću.

I ovaj incident uznemirio je žitelje Goraždevca.

Kancelarija za KiM: Grafit UĆK na vratima srpske kuće u Goraždevcu nastavak antisrpske histerije

“Srbi u Goraždevcu i drugim delovima naše južne pokrajine sve češće su na meti napada, i, imajući u vidu da se ovaj brutalni pokušaj zastrašivanja dogodio samo dvadeset četiri sata nakon što je u drugom delu sela ukradena steona krava Vesku Dašiću, zahtevamo od Kfora i policije da hitno pojačaju prisustvo u toj srpskoj enklavi” navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

U saopštenju se navodi da “iskustvo govori da je radikalizacija političkih poruka Prištine uvek bila praćena porastom broja nacionalno motivisanih incidenata, tako da se ni ovoga puta kriminalni i ekstremistički ispadi u Goraždevcu ne mogu posmatrati van konteksta sveopšte antisrpske histerije koju inspirišu nosioci najviših funkcija u privremenim institucijama samouprave na Kosovu i Metohiji”.

Iz Kancelarije navode da su poslednje političke poruke iz Prištine  “ratoborne političke poruke koje ne mogu biti shvaćene nikako drugačije nego kao otvorena pretnja čitavom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji”.

“Krajnje je vreme da međunarodna zajednica i njeni predstavnici na Kosovu i Metohiji najodlučnije reaguju pre nego što neodgovorno poigravanje Prištine sa stabilnošću regiona preraste u nešto mnogo opasnije i razornije!” kaže se u saopštenju.

Na kraju iz KAncelarije podsećaju na izjave srpskih državnih zvaničnikau kojima oni “jasno i glasno poručuju da naša država neće biti nemi posmatrač napada na srpski narod i da će umeti da odgovori na svaku eskalaciju nasilja koja bi dovela do masavnog ugrožavanja bezbednosti i života naših građana u pokrajini”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, Radio Goraždevac

Comments

Pročitaj još