Haradinaj: Pritisak na mene u dogovoru s Vučićem

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, optužio je danas kosovskog predsednika Hašima Tačija i partnere u vladajućoj koaliciji da u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem orkestriraju diplomatski pritisak na njega da suspnduje takse nametnute na proizvode iz Srbije i BiH.

Kako prenosi “GazetaExpres”, Haradinaj je optužio i koalicione partnere, Kadri Veselija i Fatmira Ljimaja, kao i opozicionog lidera DSK, Isu Mustafu, da su brzo promeili mišljenje i sada su za suspenziju te mere.

Haradinaj, piše Expres, tvrdi da pritisak na njega za suspenziju taksi vrše politički lideri u Prištini, a sve samo zato što su se na to obavezali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Sve ovo je proizvod prištinskih političara. Njihovi prijatelji su im rekli da pojačaju pritisak na mene da suspendujem takse jer su sklopili dogovor sa Vučićem”, tvrdi Haradinaj.

Tači i ljudi oko njega su, kaže Haradinaj, tako brzo i lako odustali od ove mere iako se svi slažu da bi to moglo da nanese štetu Kosovu.

Govoreći o pretnjama SAD da će povući svoje trupe iz vojne baze Bondstil, Haradinaj kaže da Amerika posluje globalno zbog bezbednosti, da je garant bezbednosti i mira u celom svetu.

“Mislim da su te pretnje o povlačenju američkih trupa iz Bondstila preuranjene i nategnute”, rekao je Haradinaj koji insistira na tome da svi argumenti idu u prilog zadržavanju mere o nametnutim taksama sve dok, kako kaže, Srbija ne prizna tzv. nezavisno Kosovo.

 

Izvor: TV Most / Tanjug / GazetaExpres

Comments