Đurić sa ambasadorom Kraljevine Belgije: Srpski narod na KiM zabrinut

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Republici Srbiji Kunradom Adamom.

Đurić je sagovornika informisao o političkoj i bezbednosnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini, naglasivši da je srpski narod na Kosovu i Metohiji zabrinut i revoltiran zbog činjenice da Priština istrajava u svojoj sve agresivnijoj politici.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je konstatovao da države članice Evropske unije nedovoljno pažnje poklanjaju činjenici da Priština serijom anticivilizacijskih i provokativnih postupaka čitav region gura u pravcu destabilizacije.

Prema njegovim rečima, u interesu mira i stabilnosti čitavog kontinenta, na Prištinu je neophodno izvršiti još odlučniji pritisak, kako bi se, ne samo formalno, već i suštinski vratila dijalogu kao jedinom racionalnom sredstvu za rešavanje nesuglasica.

Srbija je, kako podsetio, dosledno i iskreno bila opredeljena za pronalaženje prostora za srpsko-albansko pomirenje, međutim činjenica da neodgovorno igranje sa teško uspostavljenim mirom Prištini prolazi nekažnjeno, i da pojedine države EU čak podržavaju antievropsku praksu albanskih političkih lidera, pokreće pitanje da li je konstruktivnost Beograda bila pravi pristup.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments