Vučić Makalisteru: Očekujem da međunarodna zajednica ne ćuti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, na sastanku sa delegacijom EP, na čelu sa Dejvidom Mekalisterom, da očekuje da međunarodna zajednica ne ćuti na činjenicu da Albanci nisu sproveli nijednu tačku Briselskog sporazuma i da su uveli anticivilizacijske takse na robu iz Srbije.

Predsedavajući Spoljnopolitičkog odbora i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Makalister sastao se u Beogradu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Vučić je ponovo istakao stav Srbije da će, tek kada to bude ispunjeno, biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Sagovornici su se, u delu razgovora o problemu u dijalogu između Beograda i Prištine, saglasili da je neophodno ponovno uspostavljanje pozitivnog okruženja, kako bi bili stvoreni uslovi za nastavak dijaloga.

Predsednik Srbije je sa Mekalisterom, koji je predsedavajući Odbora za spoljne poslove i izvestilac EP za Srbiju, razgovarao o evropskom putu Srbije, reformskoj agendi i situaciji u regionu.

Na pitanje “Tanjuga” Makalisteru, na ulasku u zgradu Predsedništva, sa kakvom porukom dolazi u Beograd, on je odgovorio: “Sutra je konferencija za novinare…Prvo moram da razgovaram”.

Visoka delegacija EP boravi u Beogradu, a zatim i u Prištini, do 2. marta.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments