SAD žele rešavanje kosovskog problema do kraja godine

BEOGRAD –

Glavni direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Erat i direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Vilijam Bred Berkli, tokom dvodnevne posete Beogradu i sastanka sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem, nedvosmisleno su poručili da žele da se kosovski čvor raspetlja u ovoj godini.

To piše Srpski telegraf, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

“Predsednik Tramp je pokazao ličnu zainteresovanost da se stavi tačka na ovu priču i u pismima koje je poslao Beogradu i Prištini. Amerika je zacrtala da sudbina Kosova mora da se reši do kraja ove godine, a da je na dvema stranama da dogovore podelu Kosova”, piše Srpski telegraf.

Kako se prenosi, zbog odbijanja Priština će morati da se suoči sa novim kaznama.

“Neće biti da je Ramuš Haradinaj moćniji od američkog predsednika. Vašington je pokazao da ima strpljenja, ali naša upozorenja naišla su na zid. Vreme je da vide kako izgleda kada Amerika uzvrati udarac i kako Vašington ima mogućnosti i načine da ih ubedi da sednu za sto”, navodi izvor lista.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić potvrdio je za list da su Trampovi izaslanici insistirali na dijalogu Beograda i Prištine.

“Ono na čemu insistiraju je postizanje dogovora, kao i da Priština hitno ukine takse kako bi se otkočio dijalog”, rekao je Dačić.

Izvor RTV

Comments

Pročitaj još