Aleksandar Čotrić gost “Akvarijusa”

Aleksandar Čotrić, jedan od najznačajnjih srpskih aforističara i satiričara, gostovaće u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici u četvrtak 28. februara.

Razgovor sa našim istaknutim književnikom, koji je zakazan za 20 časova, vodiće pisac i književni kritičar Aleksandar Dunđerin i pesnik i predsednik Književnog društva Kosova i Metohije Novice Sovrlić.

Program je organizovan u saradnji “Akvarijusa”, Književnog društva Kosova i Metohije iz Kosovske Mitrovice i Doma kulture Gračanica.

Čotrić će gostovati i u Domu kulture Gračanica, u petak 1. marta u 12 časova.

Ulaz je slobodan.

Aleksandar Čotrić (1966) objavljuje aforizme u novinama i časopisima od 1984. godine. Humorističko-satirične priče piše i objavljuje od 2003. godine.

Njegovi aforizmi, priče i pesme prevođeni su na brojne svetke jezike. Zastupljen je u antologijima i zbornicima srpske, balkanske i svetske satire. Aforizmi za decu Aleksandra Čotrića uvršteni su u čitanke koje se koriste u osnovnim školama u Republici Srbiji.

Član je Udruženja književnika Srbije i član je Komisije za prijem članova UKS.  Predsednik je Skupštine Fonda “Radoje Domanović”. Član je Moskovskog kluba aforistike. Dobitnik je brojnih književnih nagrada u zemlji i u inostranstvu.

Poslanik je u Narodnoj skupštini Republike Srbije u gotovo svim mandatima od 1994. godine do danas. Član je Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Republike Srbije i Odbora za Kosovo i Metohiju. Zamenik je člana Odbora za kulturu i informisanje. Živi i radi u Beogradu.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments