• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Haradinajeve izjave da poštuje srpski narod na KiM su laž

Foto: Srpska lista

“Odlukom da na mesto ministra poljoprivrede imenuje nesvršenu studentkinju književnosti kojoj je to prvo radno mesto, i koja nema nikakav legitimitet u srpskom narodu, niti partija iz koje dolazi, Ramuš Haradinaj je potvrdio da su njegove izjave u kojima govori da poštuje srpski narod na KiM samo laž. Između njega i svih drugih političkih lidera kosovskih Albanaca nema razlika kada treba poniziti Srbe” stoji u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste ističu da su “jedina opoziciona partija u Prištini čijih devet poslanika ima jasan zadatak, a to je rušenje ove vlasti u Prištini”.

“Srpska lista javno se ograđuje od Dijane Živić kao predstavnika srpskog naroda. Naši članovi neće sarađivati sa njom, jer na funkciju nije došla voljom birača i srpskog naroda već odlukom Ramuša Haradinaja i njegovim dogovorom sa opozicijom u Beogradu” dodaje se u saopštenju Srpske liste.

“Zbog serije jednostranih antisrpskih poteza Ramuša Haradnika, od prebijanja srpskih predstavnika, uvođenje antisrpskih taksi, formiranja nekakve vojske, usvajanja nekakvog jednostranog i jednog nacionalnog statuta Trepče Srpska lista ne samo danas već i ubuduće neće politički sarađivati sa njim i njegovom partijom” navodi se u saopštenju.

“Nakon serije jednostranih poteza uperenih protiv Srba, Haradinaj je još jednom pokazao svoje lice, ali ne samo on već i predvodnici opozicije u Beogradu Đilas, Jeremić i Obradović koji mogu da objave pristupanje Haradinaja kao novog člana “1 od 5 miliona”. Današnjom odlukom o imenovanju Dijane Živić za ministra poljoprivrede, Savez za Srbiju i njihov pokret “1 od 5 miliona” postali su deo Vlade Kosova i kabineta Ramuša Haradinaja, a Ramuš Haradinaj je i zvanično postao “1 od 5 miliona” ističe Srpska lista.

“Dijana Živić iz Samostalne liberalne stranke, čiji članovi učestvuju u protestima Saveza za Srbiju na Kosovu i Metohiji i deluju protiv državne politike, danas je i zvanično postala spona između Đilasa, Jeremića, Obradovića i Haradinaja” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još