• Početna>
  • Vesti>

Arno Gujon donirao ultrazvučni aparat bolnici u Pasjanu

Zdravstveni centar u Gnjilanu danas je dobio vrhunski ultrazvučni aparat marke “Simens” čija je vrednost oko 20 hiljada evra, za potrebe bolnice u Pasjanu. To je donacija organizacije „Solidarnost za Kosovo“ kojom rukovodi Arno Gujon.

Zahvalivši na donaciji, direktor ZC Gnjilane dr Zoran Perić kaže da je ovo veliki dan za zdravlje stanovništva u Kosovskom pomoravlju.

„Naši pacijenti više neće morati da za potrebe snimanja unutrašnjih organa odlaze u Vranje ili Kosovsku Mitrovicu kao do sada i izlažu se dodatnim troškovima,“- kaže za Puls dr Perić.

Ovaj savremeni uređaj će koristi na prvom mestu lekari internisti, ali i radiolozi, ginekolozi, kao i lekari ostalih specijalnosti, kada za to ima potrebe.

„Aparat će već od sutra biti u funkciji. Nema komplikovanih procedura i papirologije. Za ultrazvučni pregled dovoljan je samo uput lekara opšte prakse“, najavljuje Perić.

Aparat će biti u funkciji 24 časa dnevno, a tokom jedne osmočasovne smene moći će da se obavi 20 ultrazvučnih pregleda.

Međutim, za funkckinalan rad bolnice u Pasjanu neophodna je i druga oprema.

„Mi smo jedna od retkih domaćih bolnica koja još nema skrining sluha, što je veoma bitno jer godišnje imamo više od 150 beba, a taj aparat je neophodan radi rane dijagnostike sluha kod novorođenčadi,“- rekao je Perić.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još