• Početna>
  • Vesti>

Skup “#1od5miliona” u Kosovskoj Mitrovici: Dok ne saznamo ko je ubio Olivera, Srbija neće biti bezbedno mesto za život

Nekoliko desetina građana prisustvovalo je skupu “#1od5miliona” koji je večeras održan u Kosovskoj Mitrovici. Protest je protekao mirno uz verbalne provokacije omanje grupe građana.

Organizatori skupa ističu da je razlog njihovog okupljanja izražavanje javnog protesta zbog odluke Prištine o uvođenju taksi na srpsku robu, tendencije lokalnih albanskih političara  oko ujedinjenja južne i severne mitrovačke opštine kao i upućivanja jasnog zahteva svim nadležnim institucijama da se pronađe ubica Olivera Ivanovića.

“Za nas najznačajniji zahtev je da se sazna ko je ubio Olivera Ivanovića,i sve dok to ne budemo saznali Srbija neće biti bezbedno i sigurno mesto za život” rekao je jedan od organizatora skupa Dejan Nedeljković.

Organizatori su nakon šetnje od spomenika Knezu Lazaru do mesta ubistva Olivera Ivanovića,  na više lokacija u Sutjeskoj ulici, izlepili plakate sa natpisom “Ulica Olivera Ivanovića” i na taj način iskazali negodovanje zbog odluke lokalne samouprave da kako kažu,  uprkos volji 1700 potpisnika peticije, pokojnom Ivanviću dodele ulicu nedostojnu njegovog imena.

 

Srpska lista: To su antisrpski protesti

Komentarišući skup koji je večeras održan u Kosovskoj Mitrovici, iz Srpske liste kažu da se radi o antisrpskom protestu, koji su kako se navodi u saopštenju   “instruisani od strane Đilasa, Jeremića i Rade Trajković, podržani sa dvadesetak građana opština van Kosova i Metohije, sakrivajući antisrpske namere iza tragičnog ubistva Olivera Ivanovića nije uspelo u nameri da Albancima uveliča proslavu jednostrano, protivpravno proglašene nezavisnosti tzv Kosova”.

“Srpska lista zahvaljuje Mitrovčanima koji su ignorisali ovaj antisrpski skup i time sačuvali čestitost grada heroja, Kosovske Mitrovice, u kojoj se Srbija čuva i neguje. Đilasu, Jeremiću, Obradoviću i Radi Trajković poručujemo da prestanu sa pokušajima unošenja razdora među Srbima. Podatak da za četiri protesta u tri nedelje nisu uspelo da sakupe 100 učesnika dovoljno govori o njihovom porazu” navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

 

 

Comments

Pročitaj još