• Početna>
  • Vesti>

Pacoli pisao Guterešu: Vreme za konačni sporazum sa Srbijom

Ex-President of Kosovo Behgjet Pacolli looks on during a press conference late on April 6, 2011 in Pristina. Kosovo governing coalition and the leading oposition party agreed today to propose a neutral candidate for the top post in order to resolve a political crisis threatening to force new elections. AFP PHOTO/ ARMEND NIMANI / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli uputio je pismo generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu u kojem je istakao da je došao trenutak za konačni sporazum sa Srbijom.

Pacoli je u postu na Fejsbuku naveo da je napretkom Kosova zadnjih godina počela perspektiva učlanjenja u UN.

“Generalnog sekterata UN Antonija Gutereša sam obavestio da je učlanjenje u UN posebno moguće sada zbog toga što je Srbija, iako teško, počela da pokazuje da je zainteresovana da ide napred i da se slaže sa istinom koju je potvrdio Međunarodni sud pravde 22. jula 2010. godine, koji potvrđuje da je državnost Republike Kosova u skladu sa međunarodnim pravom”, napisao je između ostalog Pacoli.

Pacoli je u pismu dodao da je stav Međunarodnog suda omogućio Srbiji da vidi ovu istinu, posebno u vezi sa stavom Srbije o priznavanju državnosti Kosova, “koje svakako treba da se menja”.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Pročitaj još