Tači demantovao navode da ga je ispitao Specijalni sud

Kosovski predsednik Hašim Tači demantovao je navode medija da je tokom nedavnog odmora, kada je spekulisano da u tajnosti „potpisuje sporazum sa Srbijom“, zapravo tajno svedočio u Hagu. Navode beogradskih „Novosti“ ocenio je kao „klevetanje Kosova“.

Pre više nedelja, prištinski mediji pisali su o tome da se Hašim Tači više dana nije pojavio u javnosti zato što u tajnosti „potpisuje sporazum sa Srbijom“. Pozivajući se na navode diplomatskih izvora da je zapravo „tajno svedočio u Hagu“, dnevni list „Danas“ uputio je pitanje portparolu Specijalnog tužilaštva za ratne zločine na Kosovu, Kristoferu Benetu, međutim, kako navode, tužilaštvo je „izbeglo da odgovori na ove navode“.

Kosovski mediji, međutim, preneli su da su ove dnevne novine zapravo iz diplomatskih izvora saznale da je „Hašim Tači ispitan od strane Specijalnog suda“, što je Tači ubrzo i demantovao.

Tači je ujedno izrazio spremnost da odgovori na poziv ovog suda ako bi on pristigao na njegovu adresu.

Takve vesti objavljene, kako se navodi u njegovoj Fejsbuk objavi, u beogradskim „Novostima“, zasnovane na diplomatskim izvorima, nazvao je „klevetanjem“ Kosova.

 

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još