Unapredjenje medicinske usluge u Pasjanu

PASJANE, 8.februar – Zdravstveni centar Gnjilane omogućio je svojim korisnicima bolju zdravstvenu zaštitu u narednom periodu. Onkološki pacijenti iz Kosovskog Pomoravlja više neće morati da idu na lečenje u Niš, nego će sve usluge pregleda i terapiju dobijati u Vranju. Za teže bolesnike i hitne slučajeve obezbeđen je i prevoz.
„U Vranje će dolaziti eminentni stručnjaci iz Niša po određenom rasporedu. Jedne nedelje biće konzilijum za dojku, druge za gastro bolesti, ginekološki konzilijum sledeće nedelje, četvrte će biti mešoviti za bolesti kostiju, limfome i ostalo, dok će pete biti dežuran plućni konzilijum“, najavio je za Puls direktor Zdrvstvenog centra Gnjilane Zoran Perić i dodao da ako bude bilo potrebe formiraće se i drugi konzilijumi ili proširiti postojeći.
Još jedna važna vest za pacijente u Kosovskom Pomoravlju. Iz bolnce u Pasjanu, od sada će se direktno zakazivati pregledi ili druge medicinske usluge u novom Kliničkom centru u Nišu.
„Do sada su pacijenti sami morali da odlaze u Niš i tamo zakazuju preglede na šta su čekali i nekoliko meseci, a sada će se termini zakazivati iz bolnice u Pasjanu, pri čemu će lista čekanja biti smanjena na najviše dvadesetak dana“, kaže dr Perić.
Kvalitet zdravstvene zaštite u Kosovskom Pomoravlju biće pobljšan i zajvaljujući sporazumu sa Kliničko bolničkim centrom Zemun gde je već počela edukacija grupe laboranata iz Pasjana, a uskoro će se tamo uputiti i grupa lekara.
RTV Puls

Comments

Pročitaj još