Pacoli vređao Dačića

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli komentarisao je govor koji je Ivica Dačić održao na sinoćnjoj sednici Saveta bezbednosti UN, nazivajući šefa srpske diplomatije “zamenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića”.

“Godinama i decenijama pratimo globalnu debatu o demokratizaciji sistema UN. Međutim, kada gledam zamenika balkanskog koljača Slobodana Miloševića, danas ministra Vlade Srbije Ivicu Dačića, kako iscrpno govori a da pritom ne pocrveni, pred uglednim diplomatama zemalja koje imaju predstavnike u Savetu bezbednosti UN, pokrećem pitanje da li demokratizacija globalnih institucija uključuje davanje prostora ličnostima sa kriminalnom i šovinističkom prošlošću, kao što je Dačić”, naveo je Pacoli, a prenosi “RTK”.

Njegov napad na Dačića nije tu stao.

“Dakle, kako je to moguće, u prostoriji gde su diplomate, da predstavnik kriminalnog režima, zemlje odgovorne za nekoliko ratova na Balkanu, govori pred predstavnicima zemalja koje omogućuju postojanje mira i stabilnosti i koje su s pravom podržale našu nezavisnost! Je li to demokratija ili defekt ovog univerzalnog sistema?”, upitao je Pacoli, objavljeno je u pres-klipingu “Unmika”.

 

Izvor: RTS / Tanjug / RTK

Comments