• Početna>
  • Vesti>

Američki ambasador Filip Kosnet u poseti Policiji Kosova razgovarao sa direktorom Ćalajom

    Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet u pratnji službenika ICITAP-a, obišao je danas generalnu direkciju kosovske policije,  i razgovarao sa direktorom Rašit Ćalajom.

Ćalaj je izrazio zahvalnost američkom ambasadoru,  za njegovu posetu i stalnu podršku Sjedinjenih Država Kosovskoj policiji i istovremeno je obavestio učesnike da Kosovska policija ostaje posvećena ispunjavanju svojih zakonskih obaveza i obaveza u odnosu na građane bez ikakvih razlika, u ime bezbednosti i reda na Kosovu, navodi se u saopštenju policije.

“Tema sastanka bila je sveukupna bezbednosna situacija na Kosovu, borba protiv svih vrsta zločina, povećanje i jačanje integriteta i kapaciteta policije, nastavak saradnje sa svim relevantnim lokalnim i međunarodnim institucijama, kao i cilj KP-a ka članstvu u međunarodnim organizacijama” stoji u saopštenju dostavljenom našem radiju.

Američki ambasador je pohvalio napore i doprinos policije za za sigurnost svih građana, i bio je ohrabren politikom Kosovske policije za uključivanje i pošten i jednak tretman svih etničkih grupa.

Ambasador Kosnett je potvrdio kontinuiranu podršku američke ambasade Kosovskoj policiji, posebno u vezi sa jačanjem vladavine prava na Kosovu

Comments

Pročitaj još