Načelnici okruga na KiM: Jedinstvo je naš najjači odgovor

Načelnici pet upravnih okruga sa prostora Kosova i Metohije su u Kosovskoj Mitrovici, na sastanku o političko-bezbednosnu situaciju u pokrajini, izrazili zabrinutost zbog načina na koji se radikalni akti Prištine odražavaju na društvenu klimu i svakodnevni život srpskog naroda.

U saopštenju sa sastanka dostavljenom “Tanjugu”, konstatovano je da je političko jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u ovome trenutku najjači odgovor na seriju provokacija Prištine i da je neophodno sprečiti pokušaje da se veštačkim stvaranjem nejedinstva otupe volja i kapacitet našeg naroda za odupiranje sve snažnijim pritiscima.

Na sastanku je pružena jasna i nedvosmislena podrška nacionalno odgovornoj politici Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Ovom prilikom je izražena i nada da će predsednik Vučić u sklopu kampanje “Budućnost Srbije” biti u prilici da poseti i neki od kosovsko-metohijskih okruga, jer, kako se navodi, građane u našoj južnoj pokrajini ništa toliko ne učvršćuje u nameri da istraju koliko uverenje da je Srbija u svakom smislu prisutna na ovim prostorima.

Sastanku su prisustvovali načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević, načelnik Kosovskog okruga Srđan Petković, načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković, načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Vaso Jelić i načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić.

 

Izvor: RTS

Comments