Koalicija Veseljija i Haradinaja do kraja mandata

 Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je da će koalicija sa premijerom Ramušom Haradinajem opstati do kraja mandata, ali da ga ipak brine “iskrenost i realni patriotizam Ramuša Haradinaja”. U intervjuu za “Info magazin”, Veselji je rekao da je Ramušu Haradinaju dao podršku prilikom njegovog izbora za premijera Kosova i dodao da će tome ostati dosledan.
” U mom životu samo me etika i korektnost drže“, rekao je Veselji.
“I ova koalicija radi dosta toga, ovaj premijer obavlja svoj posao. Donosimo zajedničke odluke. Povećali smo plate u situaciji kada je većina zemalja u okruženju u ekonomskoj krizi. Ja imam jednu brigu: iskrenost i pravi patriotizam Ramuša Haradinaja. Neki, koji ne govore istinu, iskorišćavaju njegovu iskrenost da bi se on suprotstavio partnerstvu sa Zapadom, SAD-om i EU. Mislim da on radi dobar posao, ali u politici ne treba pasti u zamku onih koji bi te sutra ostavili u blato”, rekao je Veselji.
Veselji i Haradinaj su imali suprotne stavove o taksama. Dok je Veselji zatražio suspenziju taksi na 120 dana, Haradinaj insistira da se takse ne ukidaju, što je u suprotnosti zahteva SAD.
Izvor: RTK

Comments