Odalović: Provokacije uznemiravaju Srbe na Kosovu

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je danas da je poruka gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija da će doći do rata, ako se u okviru sporazuma Kosova i Srbije dotakne Mitrovica, još jedna od provokativnih izjava čiji je cilj da dodatno uznemiri srpski narod.

“Ova provokacija je neozbiljna i neostvariva”, rekao je Odalović novinarima posle promocije knjige “Ratni zločini nad Srbima u Hrvatskoj 1991 – 1995. i Ratni zločini nad Srbima na Kosovu i Metohiji 1998-2004”.

Odalović je istakao da Mitrovica nije podeljena zato što su Srbi tako hteli, nego zato što su Albanci proterali Srbe koji su živeli južno od Ibra.

“Danas tamo živi samo sveštenik sa porodicom, koga čuva policija. Toliko o tome kako bi izgledala ta Mitrovica o kojoj priča gradonačelnik”, rekao je Odalović.

On je ocenio da je to samo jedna u nizu provokacija koje prištinske institucije u poslednje vreme čine, naglasivši da isto može da se kaže i za odluku kosovske skupštine o Trepči.

Odalović je rekao da su za dijalog potrebne dve strane, navodeći da je Srbija spremna i otvorena, ali neće tolerisati ucene i provokacija ove vrste.

 

Izvor: TV Most / FoNet

Comments

Pročitaj još