Italijanski karabinjeri uručili pomoć KBC Gračanica

Kliničko-bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici italijanski karabinijeri uručili su danas pomoć u vidu lekova i medicinskog materijala. U atmosferi otežane gotovo nemoguće nabavke medicinske opreme, lekova i adekvatnog sanitetskog materijala pomoć bolnici u Gračanici je veoma značajna, ističu nadležni.

Pomoć je ispred donatora uručio pukovnik Kolonelo Ruđerio Kapodivento, koji je tom prilikom istakao da pomažući KBC, karabinijeri pomažu svim stanovnicima opštine Gračanica.

„Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da pomognemo ovom narodu a odluku o pomoći doneli smo u dogovoru sa gradonačelnikom. Ovo je za mene prva donacija Gračanici ali se nadamo da ćemo ponovo organizovati slične akcije“ ,kazao je pukovnik Kolonelo.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio se u svoje lično ime i u ime svih meštana italijanskim karabinijerima na pomoći ističući da je pomoć veoma značajna.

„ Ovo je samo nastavak aktivne saradnje karabinijera i našeg stanovništva. Oni pre dve godine spasili život jednog dečaka Dimitrija jer su obezbedili prevoz helikopterom od Gračanice do Beograda. Ova pomoć dolazi u pravo vreme jer svi znate da se suočavamo sa otežanom situacijom kada je u pitanju i snabdevanje bolnice zbog uvođenja taksi od 100 posto na robu iz Srbije“, kazao je Popović.

Direktor KBC-a Priština sa sedištem u Gračanici profesor Bratislav Lazić kaže da je pomoć rezultat dogovora saradnje KBC-a i opštine Gračanica.

„ Dostavljeni su nam uglavnom medicinski preparati, sanitetski materijal i lekovi koji nam u suštini u ovom trenutku nedostaju i čije su zalihe pri kraju. Ovo će nam pomoći da pouzdano u nekom narednom periodu nastavimo sa radom. Drago mi je da postoje ljudi koji pozitivno razmišljaju o svima nama pogotovu u ovoj veoma teškoj situaciji koja se nametnula u poslednjih par meseci. Uvek smo za ovakvu vrstu saradnje“, naglasio je prof Lazić.

 

Izvor :Radio Kosovska Mitrovica

Comments