• Početna>
  • Vesti>

Bahtiri: Ako se dira u Mitrovicu, biće rata ; Rakić: Kfor i Euleks da povećaju budnost

Gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri rekao je da će “ako se dotakne grad Mitrovica”, u okviru sporazuma između Kosova i Srbije, “doći do rata”.

Bahtiri je ovo izjavio na skupu povodom obeležavanja 19. godišnjice od ubistva Albanaca u Severnoj Mitrovici.

Opština Mitrovica je u saradnji sa Savetom za odbranu ljudskih prava i sloboda organizovala skup povodom 19-godišnjice ubistva deset osoba i ranjavanja još 25.

Rakić: Mir je najveća vrednost za koju se borimo

Saopštenjem na ovu izjavu Bahtirija regaovao je i predsednik Srpske liste Goran Rakić, rekavši da je srpski narod na Kosovu i Metohiji sa najvećom ozbiljnošću i zabrinutošću “primio najnovije pretnje ratom od strane albanskog gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija”.

“Očekujem da Kfor i Euleks, u skladu sa svojim obavezama iz mandata koji im je poveren, povećaju budnost i preventivno deluju kako ne bi došlo do narušavanja mira i sigurnosti građana, jer ovakve opasne pretnje miru u ovom trenutku visokih tenzija može nepovratno da naruši krhku stabilnost koju smo kao predstavnici srpskog naroda odgovornim delovanje izgradili, u nemogućim uslovima.

Kao predstavnik srpskog naroda, poručujem da je mir najveća vrednost za koju se borimo. Mi nikada nismo i nećemo pretiti nikome, ali ako neko dirne u naše domove ,  u našu severnu  Kosovsku Mitrovicu, onda će dobiti i adekvatan odgovor.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica/Gazeta ekspres/Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još