• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Rasvetliti sudbinu Đure Slavuja i Ranka Perenića

“Da li će Priština i međunarodne institucije ikada utvrditi ko su vandali i fanatici koji iz godine u godinu ruše spomen-ploču nestalim novinarima Đuri Slavuju i Ranku Pereniću i tako bar jednim malim gestom pokazati da žele da Kosovo i Metohija bude istinski multietničko i dom ikome osim Albancima?” stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Ti ljudi su oteti, ali nisu izbrisani iz naših sećanja, i mesto njihovog stradanja biće iznova i iznova obeležavano uprkos zločincima i njihovom vandalskim pirovima, jer dobro i pravda su istrajniji od svake mržnje. Svake godine se gnušamo nad istim zlodelom, a kolege Slavuja i Perenića nepokolebljivo obnavljaju spomen-ploču, jer odustajanjem bismo se poklonili zločincima a naše ćutanje bi bilo amnestija” dodaje se u saopštenju.

“Istorija stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji je ispisana neizbrisivim slovima, i ona se ne može ni preorati, ni zatrpati, ni minirati, niti silom poslati u zaborav, zato još jednom zahtevamo da se rasvetli sudbina Đure Slavuja i Ranka Perenića” ističe se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još