Tači: Kosovo će ostati doživotni prijatelj SAD

Kosovski predsednik Hašim Tači bio je neodređen i uzdržan kada su ga novinari pitali o ishodu jutrošnjeg razgovora institucionalnih lidera sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom po pitanju ukidanja uvećanih taksi na robu iz centralne Srbije i BiH, na čemu SAD insistiraju.

“Kosovo će ostati doživotni prijatelj sa SAD, ni pojedinac ni program ne može uticati na partnerstvom Kosova i Amerike”, rekao je Tači, preneo je portal “Ljajmi”.

Na konkretno pitanje o jutrošnjem sastanku sa ambasadorom Kosnetom, Tači je rekao da su to uobičajeni susreti, koji se redovno dešavaju.

“Takvi sastanci se često održavaju i redovni su sastanci s ambasadorom i nosiocima institucija u našoj opredeljenosti za državnu agendu”, rekao je Tači.

Rekao je da je ovaj sastanak doprineo pojašnjavanju narednih koraka i jačanju saradnje sa SAD.

Tači je to rekao na komemoraciji povodom 22 godine od smrti Zahira Pajazitija, Hakifa Zejnullaha i Edmonda Hokhe, koje Kosovo smatra herojima.

Za razliku od Tačija, kosovski premijer Ramuš Haradinaj je na istom skupu rekao novinarima da ne odstupa od stava da takse ostaju, ne isključujući pritom mogućnost raspada aktuelne koalicije.

 

Izvor: RTS / Tanjug / Ljajmi

Comments

Pročitaj još