• Početna>
  • Vesti>

Arlov sutra sa direktorima OŠ i predsednicima srpskih opština

Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske u petak 01. februara u 10 časova u zgradi opštine Zvečan sastaće se sa direktorima osnovnih škola i predsednicima privremenih organa iz svih srpskih opština i enklava na Kosovu i Metohiji.

Tema sastanka je, osmi projekat u organizaciji Odbora, “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji će biti realizovan od 16. do 23. juna ove godine u 18 gradova i opština Republike Srpske.

Projektom je predviđen dolazak oko 900 najboljih učenika u pratnji oko 80 prosvetnih radnika iz velikog broja srpskih osnovnih škola na Kosovu i Metohiji, a prvi put će biti uključeno 50 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa jednim od svojih roditelja iz Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, koji će boraviti u tom terminu u Prijedoru.

Sa ovim osmim projektom u proteklih osam godina u 27 gradova i opština Republike Srpske boraviće oko 4500 srpske dece u pratnji oko 400 nastavnika i profesora sa Kosova i Metohije.

Centralni doček Andrićgrad u Višegradu 16. juna 2019.godine.

 

Izvor: RKM (saopstenje)

Comments

Pročitaj još