EU: Informisani smo o kretanjima u vezi sa dijalogom

Zvaničnici Evropske unije su rekli da su tokom sastanka sa kopredsedavajućima pregovaračkog tima Kosova informisani o najnovijim kretanjima u vezi sa dijalogom.

Izjavili su i da su još jednom sagledali napredak koji je postignut u dosadašnjem toku dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Kako prenosi radio Slobodna Evropa, program na albanskom jeziku, neimenovani zvaničnik EU je posle susreta sa Fatmirom Ljimajem i Špendom Ahmetijem izjavio da su informisani o poslednjim aktivnostima na Kosovu uključujući i o zakonu o dijalogu i o radu komisije koja radi na izradi platforme za dijalog.

“EU pozdravlja njihove napore da ispunjavaju mandat koji su dobili od Skupštine Kosova ka jedinstvenoj poziciji i u uskoj koordinaciji sa svim ustavnim organima”, rekao je zvaničnik EU. Ljimaj i Ahmeti posle susreta nisu davali izjave za medije.

Ovo je drugi sastanak predstavnika pregovaračkog tima Kosova sa predstavnicima EU. Prvi je održan 8. januara i tada se pregovarački tim Kosova u punom sastavu susreo sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

 

Izvor Beta/B92

Comments

Pročitaj još