Održan tradicionalni Svetosavski bal

Tradicionalni Svetosavski bal , čiji je domaćin bila Predškolska ustanova „Danica Jaramaz“ iz Kosovske Mitrovice održan je u svečanoj sali „Coco“ u Rudaru.

Pre prigodnog kulturno umetničkog programa, usledilo je rezanje slavskog kolača od strane sveštenstva crkve Sveti Dimitrije, a uz pratnju crkvenog hora „Nušić“ .

Domaćinstvo za narednu godinu preuzela je Medicinska škola sa domom učenika.

Manifestaciju Svetosavski bal, otvorio je ispred organizatora  predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica ,Aleksandar Spirić. Čestitajući slavu svim prosvetnim radnicima, istakao je da  je ovde više nego ikad potrebno da sačuvati svoj identitet , kulturu i tradiciju.

„27.januar je značajan za sam grad Kosovsku Mitrovicu , imajući u vidu da je to hramovna slava Sv.Save u južnom delu, i to dodatno treba da nas ojača, i da se trudimo da  ništa nije izgubljeno i da treba da se borimo. Moramo da budemo istrajni, složni i jedinstveni, kao što nalaže Svetosavlje i put Svetoga Save “ rekao je Spirić.

Direktorica Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“ Gorica Marinković pozdravljajući sve prisutne goste u ime domaćina , navela je  da je razlog okupljanja prosvetnih radnika slavljenje svega onoga što je utemeljio Sv. Sava kroz svoj svetovni i monaški  život.

„Taj život treba da se zasniva na čistoti, ljubavi i dostojanstvu. O njegovima delima večeras ne možemo da govorimo, jer ne možemo to reći u nekoliko rečenica. Budimo dostojanstveni na tom svetosavskom putu, srećna slava svima, i čestitke budućem domaćinu“ rekla je Marinković.

 

U okviru kulturno umentičkog program, mališani iz PU „Danica Jaramaz“ izveli su perfomans, uz koreografiju i tako napravili pravi spektakl.

U programu su učestovali i članovi KUD-a „Kopaonik“ iz Leposavića , koji su se predstavili  sa tri koreografije i to : Kraljevsko kolo, Kolo srpski h sestara i Srpkinjica.

Za zabavu je bio zadužen orkestar Dejana Grujića sa vokalnim solistima Granda, Sandrom Rešić i Nenadom Manojlovićem.

 

 

Izvor, slike: Radio Kosovska Mitrovica

 

 

Comments

Pročitaj još