• Početna>
  • Vesti>

Svečana akademija u čast Svetom Savi u Mitrovačkom dvoru

Svečana akademija, povodom školske slave “Sveti Sava” održana je u Mitrovačkom dvoru.

Bogat, upečatljiv i zanimljiv program, priredili su učenici OŠ “Sveti Sava” iz Kosovske Mitrovice uz malu pomoć svojih nastavnika.

Svetosavskom himnom koju je izveo hor OŠ “Sveti Sava”, svečano je otvoren program.

  

Nakon himne, prisutnima se obratio direktor OŠ “Sveti Sava” Milorad Jovanović koji je tom prilikom istakao da Svetosavsku nedelju obeležaju sve srpske škole na karakterističan način i to sa velikim entuzijazmom.

“Svi koji ste izdvojili vreme za nas, danas ovde, na ovoj svečanoj akademiji, imate posebnu čast da čujete šta su učenici OŠ  “Sveti Sava” radili u ovoj Svetosavskoj nedelji. OŠ “Sveti Sava” kao i sve druge škole, kao i naša deca koja žive na prostoru severa Kosova i Metohije i u celoj Srbiji, Svetosavsku nedelju proslavljaju na ovaj bogat i upečatljiv način. Sve je posvećeno našem Svetom Savi, našem prosvetitelju, učitelju i osnivaču naše crkve. Svi smo mi na putu Sv.Save, svi pijemo vodu sa njegovog izvora a učenici OŠ “Sveti Sava” su zasigurno i konstantno na tom putu” rekao je Jovanović.

 

  

Učenici su, za svoje goste i drugare, izveli raznolik program koji se tiče života i dela Sv. Save, koji je pripremljen tokom Svetosavske nedelje a takođe se pripremaju i za proslavu u prostorijama škole na dan školske slave, u nedelju, kada će u 10 časova sa nastavnicima i učenicima, sveštenstvo crkvene Opštine Kosovska Mitrovica preseći slavski kolač.

   

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još