• Početna>
  • Vesti>

Svečana akademija u čast Svetom Savi sutra u Mitrovačkom dvoru

Osnovna škola “Sveti Sava” u Kosovskoj Mitrovici, koja nosi ime srpskog prosvetitelja a u čiju čast se organizuju ovih dana brojne manifestacije, sutra u 13 sati u Mitrovačkom dvoru organizuje svečanu akademiju.

“Prigodan program su pripremili učenici ove škole sa svojim nastavnicima, i to je nešto što svakako vredi videti , s obzirom na trud i veliki entuzijazam koji su uložili pripremajući školsku slavu i akademiju”, rekao nam je direktor  Osnovne škole “Sveti Sava” Milorad Jovanović.Pripremaju se i za proslavu u prostorijama škole na dan slave u nedelju, kada će u 10 časova sa nastavnicima i učenicima, sveštenstvo  crkvene Opštine  Kosovska Mitrovica preseći slavski kolač ,dodao je Jovanović.

Osim toga u čast Svetom  Savi, u 7 časova u crkvi u južnom delu grada biće služena  Sveta  liturgija, u 9 i 30 će školsku slavu obeležiti predškolska ustanova “Danica Jaramaz” a u 11 časova i Medicinska škola sa Domom učenikau Kosovskoj Mitrovici.Obeležavanju školske slave Svetog Save prisustvovaće i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić. On će posetiti vrtić a zatim Medicinsku školu , gde će prisustvovati svečanosti i rezanju slavskog kolača.

 

Izvor  Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još