• Početna>
  • Vesti>

Ekipe OŠ “Sveti Sava” i Gimnazije pobednici kviza znanja “Stopama Svetog Save”

Ekipe učenika OŠ “Sveti Sava” i Gimnazije iz Kosovske Mitrovice pobednici su ovogodišnjeg kviza znanja “Stopama Svetog Save” .

Ekipa OŠ “Sveti Sava” pobedila je u finalu OŠ “Branko Radičević” sa jednim bodom razlike – 110:109, dok je Gimnazija bila bolja od Medicinske škole sa domom učenika 127:101.

Pobednici, naravno, zadovoljni i ponosni.

“Pripremali smo se oko dve nedelje i veoma sam ponosna na ceo moj tim, vrlo smo zadovoljni ishodom. Malo smo se zbunili u poslednjoj igri, sve je to bilo do brzih prstiju, ali bitno je da smo pobedili i to je sad ono najvažnije”  kazala je Vanja iz ekipe OŠ “Sveti Sava”.

Luka Košanin iz ekipe Gimnazije rekao je da je su se pripremali i uložili dosta truda:“Osećaj je fenomenalan, ali dosta smo se i pripremali i uložili dosta truda. Posebno su nas pripremali nastavnici veronauke i istorije i bez njihove pomoći ovo ne bismo mogli da ostvarimo. Ovo je, po mom mišljenju veliki uspeh za Gimnaziju, koja je opet dokazala da je najbolja škola u Mitrovici”  rekao je Luka.

Ekipu OŠ “Sveti Sava” činili su Tijana Bogićević, Vanja Bjelica i Aleksa Kabašić, dok su OŠ “Branko Radičević” predstavljali Luka Pavličević, Anđela Babincev i Vasilije Aleksić.

Za ekipu Gimnazije takmičili su se Tea Savić, Luka Košanin i Vasilije Marković, a finalisti iz Medicinske škole sa domom učenika bili su Luka Ilić, Petar Savić i Mihajlo Spasić.

Pobednicima ovogodišnjeg, drugog po redu kviza znanja, uručeni su pehari, a svim učesnicima finala, medalje.

Za školske biblioteke svih učesnika finala, Univerzitetska biblioteka u Kosovskoj Mitrovici darovala je knjige.

Direktor Gradske biblioteke “Vuk Karadžić” Milan Mihajlović uručio je zahvalnice zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Protojerej Staniša Arsić, starešina hrama Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici istakao je na početku današnje manifestacije da su lik i delo Svetog Save utkani u srcu svakog Srbina i svake Srpkinje.

“Red je i prilika da se osvrnemo na sve on što je Sv. Sava učinio i uradio za sve nas, počev od samostalnosti srpske crkve, prosvećivanja našeg srpskog naroda i od svega onoga što zapravo, slobodno možemo da kažemo, teče u venama našim, da nam je sve od Svetoga Save” – rekao je Arsić.

U programu su učestvovali mališani iz PU “Danica Jaramaz”, učenici mitrovičkih osnovnih i srednjih škola, hor OŠ “Sveti Sava”, pesnik Tode Nikoletović i voditelj i animator Predrag Vuković – Peđolino.

Organizator Svetosavskih svečanosti je Gradska biblioteka “Vuk Karadžić”. Pokrovitelj je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još