• Početna>
  • Vesti>

Dodeljene nagrade za likovni i literarni konkurs “Život i delo Svetog Save”

U okviru manifestacije “Stopama Svetog Save” koju organizuje Gradska biblioteka “Vuk Karadžić” pod pokroviteljstvom  Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica danas su dodeljene 22 nagrade povodom održanog likovnog i literarnog konkursa.

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge je podelila 22 nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola za najbolji literarni i likovni rad u okviru konkursa na temu “Život i delo Svetog Save”.

Dodeljene su po tri nagrade za mladji i stariji uzrast osnovcima i po jedna nagrada srednjoškolcima u tri škole.

Olivera Milić, stručni saradnik u Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge kaže da je na konkursu ukupno pristiglo oko 100 radova, gde je stručni žiri izabrao dobitnike nagrada.

“Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge je raspisala konkurs povodom Svetosavskih praznika na kojem su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica. Na našu adresu je pristiglo oko 100 likovnih i literarnih radova gde su članovi komisije izabrali po tri najbolja rada,iz sva tri usrasta, gde smo ovim putem i Gradskoj biblioteci dodelili nagrade. Darodavac nagrada je Gradska biblioteka “Vuk Karadžić”. Nagrada je bila u vidu diploma a dodeljena je i novčana nagrada. Zahvalila bih se učenicima škole za decu sa posebnim potrebama “Kosovski Božur” gde su se istakla dva rada koja smo takođe nagradili” rekla je Milić.

  

Nagradu za prvo mesto na literarnom konkursu u mlađem uzrastu dobila je Nađa Dančetović, učenica trećeg razreda OŠ “Branko Radičević” dok je Ognjen Vukosavljević dobio nagradu za drugo mesto a na trećem mestu je Aleksandar Mićović, učenik četvrtog razreda.

Na literarnom konkursu u starijem uzrastu nagradu za prvo mesto dobila je Iva Vasić, učenica sedmog razreda OŠ “Branko Radičević”, drugo mesto je otišlo Mateji Radovanoviću, a na trećem mestu je Jovana Lazarević.

U srednjoškolskom uzrastu, nagradu za prvo osvojeno mesto na literarnom konkursu dobio je Luka Đelić, učenik Srednje tehničke škole “Mihailo Petrović Alas”. Za drugo mesto nagrađen je Strahinja Marković dok je treće mesto zauzeo Mateja Simović.

Nagrađeni u likovnom konkursu, u mlađem uzrastu su Lena Andrić, učenica OŠ “Branko Radičević” koja je dobila nagradu za prvo mesto, Nikola Gendić na drugom i Bogdan Stojićević na trećem mestu.

U starijem uzrastu, od petog do osmog razreda, prvo mesto je zauzeo Martin Vuletić, učenik sedmog razreda OŠ “Branko Radičević”, drugo mesto Aleksandar Kasalović a na trećem je Tijana Milojević, učenica sedmog razreda OŠ “Sveti Sava”.

U srednjoškolskom uzrastu na likovnom konkursu prvo mesto je osvojio Dimitrije Milenković, učenik Medicinske škole, drugo mesto je pripalo Ani Srbljak takođe iz Medicinske škole a treće mesto je pripalo Aleksandri Kandić.

Nagrađeni na likovnom konkursu su i učenici škole za decu sa posebnim potrebama “Kosovski božur” Petar Vulićević i Spiridon Vulićević, učenici petog razreda.

   

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još