Đurić: Priština ne ide u pravcu deeskalacije tenzija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da ne veruje u priče kosovskog predsednika Hašima Tačija o ukidanju taksi, jer Priština to delima demantuje.

Đurić je rekao da bi voleo da ambasador SAD u Prištini “očita bukvicu” liderima na Kosovu, ali dodaje da ne veruje da ce se to desiti.

“Već danas je na sednici pokrajinske vlade predlog o sporazumu Prištine i Tirane o postepenom ukidanju granične kontrole. To govori o ciljevima Prištine i pokazuje da idu u pravcu ne deeskalacija tenzija, već ostvarivanja ciljeva iz 40 i neke”, kazao je Đurić za “TV Prve”.

Komentarišući tvrdnje Tačija da se zalaže za ukidanje taksi, on kaže da bi bio naivan da veruje da je zaista autentično to što kažu za ukidanje taksi.

Đurić je podsetio da su svi iz Tačijeve stranke glasali za takse.

“Misle da smo glupi, ali nismo. Prvo da vidimo dela, da zaista ukinu takse pa možemo da razgovaramo na normalan način”, rekao je Đurić.

Upitan koje su to četiri zemlje koje će povući odluku o priznanju Kosova, kako je najavljeno, Đurić je rekao da će se znati na vreme i da Priština treba još malo da se “krčka”.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još