Drecun: Nezavisnost Kosova besperspektivna

Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun kaže za RTS da se pokazalo da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova besperspektivna. U Prištini treba da prihvate da je Srbija svoju poziciju ojačala, kaže Drecun.

Prištinska televizija Klan Kosova objavila je da je Republika Palau, ostrvska zemlja u Pacifiku, povukla priznanje Kosova. Milovan Drecun ukazuje da povlačenja priznanja predstavljaju ozbiljan uspeh naše zemlje.

“Delovalo je da je proces zaokruživanja procesa nezavisnosti nepovratan. Kada su mnoge zemlje trpele pritisak zapadnih zemalja da priznaju Kosovo, Srbija je taj proces učinila podležnim potezima unazad, vraćanju na prethodno stanje”, rekao je Drecun gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Pokazalo se, ističe, da je samoproglašena državnost Kosova, ako je jednostrana – besperspektivna. Ukazuje da je potrebno konačno, sveobuhvatno rešenje.

“Ovaj proces ćemo nastaviti. Nećemo da se pomirimo sa situacijom da nas neko natera da priznamo tu samoproglašenu državu. I ovaj slučaj je pokazao da treba razgovarati. U Prištini moraju da prihvate činjenicu da je Srbija svoju poziciju suštinski ojačala, stvaraju se uslovi da se spreči Priština u jednostranom ponašanju”, rekao je Drecun.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još