Veselji: Putin je Vučiću rekao isto što i Tačiju

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da se nada da će Kosovo ove godine postati član Ujedinjenih nacija, tvrdeći da “Rusija ide ka priznavanju nezavisnosti Kosova”.

Veselji je nakon prve sednice Predsedništva skupštine u ovoj godini, rekao da posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu treba posmatrati pozitivno.

“Uzmite kao nešto pozitivno, mi smo sa Amerikom, a naš severni sused pokušava da dobro prođe sa zapadnjacima. Putin je nakon sastanka sa Tačijem rekao iste stvari kao i nakon sastanka sa Vučićem, tako da Rusija ide ka priznavanju nezavisnosti Kosova. Mi se nadamo da će Kosovo ove godine postati deo UN”, rekao je Veselji.

Prema njegovim rečima, SAD nisu tražile ukidanje takse, ali, dodao je, “postoji zahtev da se Kosovu daju perspektiva i snaga u dijalogu”.

“Postoji zahtev da se da mogućnost dijalogu, gde ćemo delovati zajednički. Stoga zabrinutosti koje imaju SAD, imamo i mi”, istakao je Veselji.

Veselji je na konferenciji za novinare najavio da će 30. i 31. januara biti održane sednice skupštine sa nekoliko važnih tačaka dnevnog reda, kao što su budžet, statut “Trepče”, zakon o platama.

 

Izvor: RTS

Comments