• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Šta god Priština da radi, slabi svoju poziciju

Predsednik Aleksandar Vučić smartra da šta god da Priština radi i kako god da radi, slabi svoju međunarodnu poziciju, što, kao je ocenio, nije za potcenjivanje. Dodao je da će Srbija, koliko god ograničena, uvek pronaći dovoljno načina na pomogne Srbima na KiM.

“Kroz sve muke ćemo proći zajedno i uspešno ćemo ih prevazići”, rekao je Vučić novinarima u Leskovcu, gde je prisustvovao otvaranju nove fabrike, komentarišući pojedine najave iz Prištine da bi, nakon taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, mogle da zabrane kretanje vozila sa srpskim registarskim tablicama.

Na konstataciju novinarke sa KiM, iz Gračanice, da bi voleli da ga pitaju za jednu takvu fabriku i u tom gradu, Vučić je rekao: “Teško je, zbog uslova”.

Vučić je poručio da eventualno održavanje vanrednih izbora zavisi od opozicije i da će ih biti ako ih zatraže.

“Izbori zavise od njih, jednu reč da kažu da idemo na izbore – idemo na izbore i pobedićemo ih lako, ubedljivo i ubedljivije nego što smo to ranije činili”, rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, kritike na račun pooštravanja kaznene politike prema kriminalcima opozicija nastoji da predstavi kao deo kampanje pred izbore.

U tom kontekstu osvrnuo se i na izjavu Borivoja Borovića, funkcionera Narodne stranke Vuka Jeremića, da poseduje pouzadne dokaze o nevinosti Filipa Koraća, za kojim je inače raspisana crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je počinio ili učestvovao u organizaciji izvršenja najtežih krivičnih dela.

“Ja imam neke druge informacije”, rekao je Vučić.

„Kada sam govorio o uslovnom otpustu posle 25 godina to se neće odnositi na sva krivična dela, ali za ubistva dece, višestruka ubistva u povratu, određena krivična dela u sticaju takve mogućnosti neće biti, ali nije to bila suština za njih. Oni su hteli da kažu da je neko pravio to zbog nekakvih izbora”, dodao je Vučić.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još