Poklon Udruženja građana Kosovsko-mitrovačkog okruga

Udruženje građana Kosovsko – mitrovačkog okruga iz Beograda, uz podršku Crvenog Krsta  Kosova i Metohije, a na inicijativu Udruženja “Gračanica” iz Bečeja, posetili su danas školu za decu sa posebnim potrebama “Kosovski božur“ u Kosovskoj Mitrovici , osnovce u Suvom Dolu i obdanište u selu Banje. Mališani su dobili najveći poklon, osećanje da nisu zaboravljeni.

Istureno odeljenje OŠ “Sveti Sava” u Suvom Dolu, kojeg se ljudi velikog srca uvek sete posebno u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, dobilo je svoje praznične poklone.

“Koristim priliku da se zahvalim našim prijateljima Udruženju Mitrovčana koji su i po ovako lošem vremenu našli vremena i dobre volje da dođu u Suvi Do i našu decu obraduju poklonima”, rekao je direktor OŠ “Sveti Sava” Miodrag Jovanović.

Puna učionica izmamila je iskrene emocije donatora.

“Radimo nekoliko projekata u ovoj godini koje ćemo nadam se uspeti da realizujemo i da pomognemo deci. Mi pre svega radimo za decu i starije osobe koje su hendikepirane i one koje same žive u kući”, rekao je predsenik Udruženja građana Kosovsko-mitrovačkog okruga iz Beograda Rašo Rojević.

Paketićima su se obradovali i učenici škole za decu sa posebnim potrebama “Kosovski božur” iz Kosovske Mitrovice.

“Vi ste uvek dobrodošli, da osetite ono što zaposleni u njoj rade, koliko se bave decom. Ja uvek govorim, ova deca su ista kao i ostala. Deca sa posebnim potrebama imaju iste potrebe, samo ih zadovoljavaju na neki drugačiji način”, rekla je direktorica škole “Kosovski božur” Marta Savić.

Udruženje “Gračanica” iz Bečeja i Udruženje građana Kosovsko-mitrovačkog okruga uz podršku Crvenog Krsta KiM obradovali su i decu u obdaništu u selu Banje.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još