Goran Vesić u jednodnevnoj poseti Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić boravi u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, gde će posetiti  Kosovsku Mitrovicu i Leposavić.

 

Vesić je izjavio da današnja poseta srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji predstavlja “podršku Beograda srpskom narodu na KiM kako bi opstao na svojim ognjištima i izdržao sve pritiske kojima je izložen”. Vesić je u Leposaviću mališanima  u predškolskoj ustanovi “Naša radost” podelio novogodišnje paketiće povodom pravoslavne Nove godine.

Kako je rekao, Beograd možda jeste kilometarski daleko, ali je glavni grad svih Srba bilo gde da žive.

“Beograd je mesto gde je naš predsednik, naša vlada i vojska i odakle mi pokušavamo da uradimo ono što je dobro za naš narod. Grad Beograd je uz Srbe koji žive na KiM jer želimo da pokažemo da u ovim teškim trenucima zaista hoćemo da budemo tu za vas i da vam pomognemo da preživimo iskušenja u kojima se nalazimo”, rekao je Vesić.

Kako je istakao, Beograd kao glavni i najveći grad u Srbiji ima obavezu da pomaže srpski narod gde god se on nalazi.

“Danas smo ovde u Leposaviću, sutra ćemo biti u nekom drugom mestu, ali želim da znate da ćemo uvek biti uz vas i da ćete to već videti ove godine tako što ćemo ovde uraditi neke lepe projekte koji će vam omogućiti da živite bolje”, istakao je Vesić.

Naveo je da su pred nama velika iskušenja i da moramo da budemo zajedno jer, dodao je, samo ako kao narod budemo jednstveni i sledili jedinstvenu politiku možemo da pobedimo.

“To jedinstvo nije bas bilo odlika Srba u prošlosti, ali vreme je da to promenimo i da konačno vodimo istu politiku i da se borimo za naše interese”, rekao je Vesić i mališanima požleo srećnu novu godinu.

Deca iz Leposavića učestvovaće u interaktivnoj dečijoj predstavi glumca Svetislava Buleta Goncića „Novogodišnja bajka“.

Tokom  dana sastaće se sa  gradonačelnicima  Leposavića i Severne Mitrovice  Zoranom Todićem i Goranom Rakićem.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetiće hram Sv. Vasilija Ostroškog u Leposaviću, položiti cveće na spomenik Knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici i razgovarati sa građanima.

Goran Vesić će dočekati pravoslavnu Novu godinu sa građanima na centralnom trgu u Leposaviću.

U poseti severu Kosova i Metohije nalaze se Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Beograda, Damir Handanović, direktor CEBEF, Svetislav Bule Goncić, direktor ustanove kulture Vuk Stefanović Karadžić, Dragan Đorđević, direktor JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, Marko Popadić, direktor JKP Gradska čistoća, Andrija Čupković, direktor JKP Parking servis i Nedeljko Milosavljević, direktor kancelarije za mlade Grada Beograda.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica/TV Most

Comments