Vučić: Nadam se ukidanju taksi, ali ne očekujem da se to desi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas da se nada da će Priština ukinuti takse za uvoz robe iz Srbije, ali da ne može reći da očekuje da se to desi.

Upitan, ima li naznaka za nastavak pregovora Beograda i Prištine, a povodom navoda predsednika Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe, da nije dobro što Priština ne poštuje predlog predsednika SAD Donalda Trampa i ne ukida takse od 100 odsto za uvoz srpske robe, rekao je da Srbija čeka da li će Priština ipak doneti takvu odluku.

“Čekamo da vidimo hoće li doneti takvu odluku. Mislim da im je danas lakše, kada je LDK izašao sa takvim procenama, jer je LDK danas najsnažnija pojedinačno politička stranka na Kosovu među Albancima. Ja se nadam, a da očekujem, ne mogu da kažem”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Izvor: Beta

Foto: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."