• Početna>
  • Vesti>

Stefanović: Čaure koje je poslala Priština su plastični klonovi

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da čaure, koje je Beograd posle ubistva Olivera Ivanovića dobio iz Prištine, nisu originalne već plastični klonovi.

Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministarkom pravde Nelom Kuburović, upitan da prokomentariše informacija o čaurama, Stefanović je rekao da Beograd nije dobio originalne čaure, već plastične klonove.

“Da li su to verodostojni klonovi, da li je to dovoljno, pouzdano, ko to zna? Mi smo insistrali da dobijemo ono što je bilo na licu mesta, da bismo otklonili sumnju u to iz kojeg je oružja pucano”, rekao je ministar policije.

On, međutim, ukazuje na veoma lošu saradnju sa strane Prištine i Euleksa, iako je Beograd veoma zainteresovan da se utvrde i ubice i nalogodavci ubistav Ivanović.

“Ali, kakve zaključke možemo da formiramo kad ne raspolažemo dokazima da tako kažem ‘iz prve ruke’. Eto kakva je saradnja iako smo mi maksimalno zainteresovani da se otkriju i ubice i nalogodavci, ali saradnja sa Prištinom i Euleksom nije uopšte ozbiljna i to ne zato što mi ne želimo. Mi želimo to i sada”, rekao je Stefanović.

Dodaje da Beograd ne može da dođe do svega toga a i, kako kaže, neke stvari bi bile besmislene.

“Zamislite da nas sad pozovu na uviđaj? Nema kamera, nema snimaka”, dodao je on.

Na insistiranje novinara da li su replike čaura dovoljne ili ne, on kaže:

“Ne kažem ni da jesu ni da nisu, ali stručnjaci kažu da su nedovoljno dobre da bi se potvrdilo ili opovrgle sumnje o tome koje je oružje korišćeno.”

Stefanović kaže da eksperti ukazuju da postoje i drugi tipovi oružja od čijih čuara ostaju slični tragovi.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još