• Početna>
  • Vesti>

Radaković: Očekujem vrlo brzo ukidanje taksi na robu iz Srbije

Direktor Centra za zastupanje demokratske kulture iz Severne Mitrovice Dušan Radaković izjavio je danas da vrlo brzo očekuje ukidanje taksi od 100% koje je Kosovo uvelo na uvoz robe iz Srbije. U Intervjuu Radiju Kontakt plus Radaković je govorio i o drugim aktuelnim političkim i društvenim temama.

Očekujem ukidanje taksi na robu iz Srbije vrlo brzo, na različitim sastancima sa međunarodnim predstavnicima čuo sam da nisu u pitanju meseci već nedelje kada će u potpunosti biti ukinute takse na uvoz robe iz Srbije, rekao je Radaković u intervjuu Radiju Kontakt plus.

On je naveo da je problem sa takasama na uvoz robe pogodio i Srbe na Kosovu ali da je još više uticao na Albance, podsetivši da se radi o tržištu od 1,5 miliona korisnika i da je za to tržište ogroman procenat hrane bio uvožen iz Srbije.

Govoreći o nastavku dijaloga između Beograda i Prištine i eventualnom sporazumu Radaković je naveo da budući sporazum Srbima na Kosovu treba da obezbedi sigurnost i definiše jasan put kako dalje.

„Srbima treba da bude osigurana jasna konekcija sa Beogradom, bezbednost, obrazovanje, zdravstvena zaštita i sve ostalo što će im omogućiti normalan život,“- kazao je Radaković.

Povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, Radaković je kazao da ne postoji politička volja da se slučaj ubistva lidera Građanske inicijative SDP reši.

On je naveo da je istraga traljavo krenula od samog početka.

„Mislim da ni jedna strana ne radi u pravcu otkrivanja krivaca, kosovske instiutucije su dužne da daju odgovor porodici i javnosti ko je izvršio ubistvo, ko je nalogodavac i zašto je to učinjeno tada ako znamo da su izbori bili završeni i ceo izborni proces,“- istakao je Radaković.

Institucije Kosova su na jednom velikom ispitu, ali se plašim da neće u dogledno vreme biti nikakvih konkretnih rezultata u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, kazao je Radaković.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još