Tači tvrdi da Haradinaj nije odlučivao o taksama

Predsednik Kosova Hašim Tači tvrdi da je potpredsednik vlade Enver Hodžaj inicirao uvođenje taksi na robu iz Srbije, a lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji predložio da iznose 100 odsto, tako da premijer Ramuš Haradinaj nije bio uključen u tu ideju, navode prištinski mediji.

“Hodžaj je inicirao taksu od 10 odsto, kao rezultat razvoja odnosa između Kosova i Srbije, a kasnije je Veselji predložio da one iznose 100 odsto”, rekao je Tači.

Tači očekuje da će Hodžaj i Veselji o taksama razgovarati sa drugim članovima vladajuće koalicije i šefovima institucija.

Hodžaj je to inicirao, Veselji podigao na 100 odsto, a vlada je samo glasala. O taksama nisam razgovarao sa Haradinajem, jer nije bio uključen.

“Haradinaj i drugi su o tome glasali u vladi”, kaže Tači, koji iskazuje spremnost da se razmotri odluka o taksama, ukoliko se otvori put konačnom sporazumu sa Srbijom, uz garancije Vašingtona.

Vlada Kosova je, međutim, poručila da ne menja stav o taksama.

“Stav vlade o taksama je jasan”, poručeno je iz Haradinajevog kabineta.

Haradinajev ekonomski savetnih Haki Šatri je rekao da Tači nije razgovarao sa premijerom o taksama.

Tači bi trebalo da predstavlja interese kosovske države i nema nikakva ovlašćenja za promenu vladine odluke o taksama, izjavio je Šatri.

 

Izvor: TV Most / FoNet

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."