“Vanredni izbori nisu u interesu Kosova”

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je Alijansa za budućnost Kosova na čijem je čelu sada u izuzetno povoljnoj situaciji i da nikada nije bila jača.

Haradinaj je izjavio i da održavanje vanrednih parlamentarnih izbora nije u interesu Kosova.

Haradinaj je naveo i da će 2019. godina biti teška jer će se Kosovo suočiti sa procesom dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom i početkom rada Specijalnog suda.

“Kao ABK ne verujem da smo ikada imali bolju poziciju, ali ne znam da li je u interesu zemlje da se ide na nove izbore zbog procesa u kojima je Kosovo”, kazao je Haradinaj, a prenosi portal Indeksonline.

On je pozvao opozicioni Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje da se priključe procesu dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom ističući da niko ne treba da se plaši dijaloga.

Ocenio je da je izostanak sa pregovora u suštini strah i bežanje DSK od odgovornosti.

Govoreći o odnosima sa Socijaldemokratskom partijom Kosova (SDP) koja se priključila pregovaračkoj ekipi Kosova, Haradinaj je rekao da bi voleo da ih vidi kao deo Vlade, ali da je SDP za sada odlučna da u ovom mandatu ostane van institucija.

 

Izvor B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."