“Informacije su stigle od portala, a ne od strane službe”

Kosovski tužilac Sile Hodža je za Insajder komentarisao navode koji su se pojavili u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića.

On je demantovao navode medija da je Specijalno tužilaštvo donelo odluku o proširenju istrage, na osnovu izveštaja jedne strane službe.

“Tužilac je, međutim, potvrdio da je tužilaštvo dobilo određene informacije, ali ne od neke službe, kako su preneli mediji, već od portala arbresh.info”, navodi Insajder.

Hodža je naveo da radi sa istraživačima na proveri informacija.

“Tužilaštvo još nije donelo odluku o proširenju istrage, za sada nemamo dovoljno dokaza”, rekao je Hodža.

Detalji iz navodnog izveštaja strane službe objavljeni su prvo na portalu na albanskom jeziku Arbresh.info, a te informacije su mediji u Srbiji preneli.

Kako su mediji preneli, u navodnom izveštaju piše da je u ubistvu Ivanovića učestovalo „pet osoba koje su povezane sa Voždovačkim klanom“, a koje je, prema ovom izvoru, angažovala srpska tajna služba.

U istoj vesti takođe piše da je, prema navodnom izveštaju, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić dao naloge za brisanje nekih tragova i činjenica u vezi s ubistvom.

Prema navodnom izveštaju, grupa koja je učestvovala u ubistvu Ivanovića je odsela u hotelu Octan u Lešku i tu boravila mesec dana pre ubistva, a nakon ubistva su otišli na Tajland s beogradskog i s prištinskog aerodroma.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."