• Početna>
  • Vesti>

Podrška Prijedora za izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

Grad Prijedor je prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je izrazila volju i podžaće Humanitarnu akciju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i Saveza gradova i opština Republike Srpske za izgradnju Dnevnog centra za decu i mlade ometene u razvoju  u Kosovskoj Mitrovici iz Udruženja roditelja”Podrži me”.

Predsednik Odbora Milorad Arlov saopštio je da je danas stigao dopis i potvrda gradonačelnika Milenka Đakovića i grada Prijedora.

“Naš predlog jednoglasno je prihvaćen na sednici predsedništva Saveza gradova i opština Republike Srpske održanom 14.decembra u Banja Luci. Dopis i molbu poslali smo na sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj. Grad Prijedor prvi je pozitivno  reagovao. Verujemo da će sve lokalne zajednice iz Srpske prihvatiti našu molbu i predlog  i u 2019. godini uzeti učešća u izgradnji prvog Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici za 126 bolesne dece i mladih ometenih u razvoju iz  Udruženja roditelja “Podrži me” Kosovska Mitrovica. Dnevni centar biće od velike i neprocijenjive koristi za bolesnu decu i mlade, za Udruženje roditelja “Podrži me” i za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Napominjemo da je naš predlog javno podržala i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Sa ovim po ko zna koji put do sada naš Odbor, Republika Srpska i sve njene instucije potvrđuju koliko im je stalo do srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Naš Odbor vodi i humanitarnu akciju putem broja 1412 za Dečiji osmeh lečenje bolesne dece i mladih ometenih u razvoju na Kosovu i Metohiji. Ovaj broj do danas ima preko 30.000 poziva”, navodi Arlov.

Izvor:TV Most

Comments

Pročitaj još