Spašen nemački turista na Brezovici

Nemački turista Patrik Vaišelbaumer (Patrik Weichselbaumer), koji je sinoć u večernjim časovima zbog lošeg vremena i guste magle bio zarobljen na najvišem vrhu u Ski-centru Brezovica, Piribregu, na visini od 2542 metara, uspešno je spasen nakon akcije gorske službe za spasavanje – „Dane tim Brezovicaž“. U akciji spasavanja učestvovalo je desetak ljudi.

Akcija je nakon upućenog poziva za pomoć, organizovana u vrlo kratkom roku, a iz spasilačkog tima su naveli da je spasilačka misija prošla bez problema, iako im vremenski uslovi nisu ni malo išli na ruku.

„Nakon duže potrage Patrik je spasen i sproveden do hotela Molika na skijalište gde mu je bila pružena prva pomoć. Pronađen je u teškom stanju, sa jakim promrzlinama. Dobro je da smo u akciju krenuli bez odlaganja i ja se ovom prilikom zahvaljujem svim ljudima koji su učestvovali u akciji. Nakon nekoliko časova potrage akcija je završena uspešno, što je i najvažnije. Patrik je sada dobro,“ rekao je Nenad Gligorijević iz Dane tima.

Turista Vaišelbaumer čiji je život bio ugrožen, zahvalio se spasiocima. Istakao je da je Ski-centar Brezovica, prelepa planina sa puno zimskih čari i da će trenutak i ljude koji su ga spasili pamtiti celog života.

Izvor: TV Herc

Comments

Pročitaj još