• Početna>
  • Vesti>

Todić: Bez države Srbije nema nam opstanka na ovim prostorima

Predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić Zoran Todić 2018. godinu ocenio je kao godinu punu izazova i poteškoća ali da je i pored toga  ipak uspešno završena.

“Uspeli smo da  sa svojom državom sačuvamo naše institucije jer bez njih nema opstanka na ovim prostorima”, rekao je Todić .

Dodao je da su u toku radovi na adaptaciji zgrade opštine u Leposaviću , da će početkom godine bit završeni i da će uslovi za rad biti kvalitetniji.

Prema njegovim rečima sredstvima Vlade Republike Srbije započeti su radovi na dve stambene zgrade sa po 12 stanova ali su Vlada i Kancelarija za KiM  obezbedili novac i za završetak zgrade koja je započeta 2014. i zbog neogovornog odnosa tadašnjeg rukovodstva nije završena.

“Naredne godine imaćemo 65 stanova koji će usrećiti mnoge porodice koje nemaju rešeno stmbeno pitanje”, rekao je Todić.

Todić je podsetio i na značaj održavanj Biznis foruma u Leposaviću i dodao da se rezultati već vide.

“Dobili smo novac za poboljšanje uslova rada u privrednim preduzećima, fabrici Lola Lešak opredeljeno je oko 90 miliona dinara za rekonstrukciju postojeće opreme i za nabavku dodatnih mašina kako bi se stvorili uslovi za upošljavanje mladih u proizvodnji”, rekao je on.

Obećao je da će raditi i graditi kako bi stvorili uslove za održivi opstanak Srba na KiM.

“Opština je donirala sanitetsko vozilo Domu zdravlja u Leposaviću a početkom godine počeće i renoviranje zgrade ove zdravstvene ustanove za šta su sredstva obezbeđena u saradnji sa Kancelarijom za KiM”, rekao je Todić.

Njegova poruka za narednu godinu je da “su srpskom narodu jedinstvo i sloga najpotrebniji, nemao luksuz da se delimo i nema nam budućnosti niti opstanka bez naše države i predsednika Aleksandra Vučića”.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još