Tači: Pitanje nestalih jedan od prioriteta dijaloga

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, napisao je danas na svom Fejsbuk profilu da će pitanje nestalih tokom poslednjeg rata biti jedno od prioritetnih pitanja u završnoj fazi dijaloga sa Beogradom.

Priština se poslednjih nedelja intenzivno priprema za nastavak dijalog sa Beogradom, iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić do sada više puta poručio da dijaloga neće biti sve dok prištinske vlasti ne ukinu mere povećanih taksa na robu iz centralne Srbije.

Umesto da Priština razmišlja o ukidanju uvećanih taksi za 100 odsto na robu iz Srbije, premijer privremenih institucija u Prištini, Ramuš Haradinaj, odlučio je u petak da tu meru proširi i na robu stranih kompanija koje posluju u Srbiji.

“U završnoj fazi dijaloga u Briselu, sudbina nestalih biće među prioritetnim pitanjima. Porodice nestalih zaslužuju da znaju za sudbinu svojih voljenih, pa ćemo kao institucije učiniti sve što možemo da otkrijemo njihovu sudbinu”, napisao je Tači.

Nakon što je, kako je naveo, zajedno sa članovima porodica nestalih, poslednjeg dana ove godine odao počast na spomen groblju, Tači je naveo da je pitanje nestalih “najveća rana kosovskog društva”.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još