• Početna>
  • Vesti>

“Solidarnost za Kosovo”: Novogodišnji paketići i za mališane iz Banja, Suvog Grla i Crkoleza

Humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo” kao i prethodnih godina, obezbedila je novogodišnje paketiće za decu iz dreničkog kraja.

Volonteri ove organizacije, na čijem je čelu francuski humanitarac Arno Gujon, juče su obradovali mališane iz Banja, Suvog Grla i Crkoleza.

Zbog zabrane ulaska na teritoriju Kosova, humanitarac Arno Gujon, nije bio u prilici da lično podeli novogodišnje paketiće, ali se oglasio preko Fejsbuka.

“Danas su volonteri bili u Metohiji gde su posetili decu u Banju i Crkolezu. Prvo selo južno od Ibra koje sam posetio bilo je Banje. Drugo je bilo Crkolez. Bilo je to pre 12 godina i od tada, osim ove godine, nisam propustio ni jednom da obradujem decu u ta dva prelepa ali veoma izolovana sela. Veliki pozdrav iz Beograda za Paju, malu Nevenu (prva slika), Beloševiće i sve porodice iz Banja, Crkoleza i Suvog Grla!”, napisao je Gujon na svom Fejsbuk profilu.

Francuski humanitarac Arno Gujon i dalje ima zabranu ulaska na teritoriju Kosova. Volonteri organizacije „Solidarnost za Kosovo“, ipak su uspeli da uđu na Kosovo.

“Nisu imali problema ni zadržavanja, od strane kosovskih službi. Moći će da počnu sa deljenjem humanitarne pomoći koju smo delom dovezli iz Francuske i delom kupili na licu mesta“, napisao je Gujon.

On je međutim, kako je objavio preko društvenih mreža, ponovo morao da se vrati sa prelaza Jarinje, zbog zabrane koju su mu odredile prištinske vlasti.

“Ove godine, posle 14 godina od kada vodim svake godine božićni konvoj, morao sam da se vratim nazad prema centralnoj Srbiji. Srce mi je teško večeras, ali srećan sam što će se naša solidarnost nastaviti“, naveo je Gujon.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još