Simić: Odavde nema nazad

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenjuje da će 2019. godina započeti nažalost sa taksama i blokadama kojima Priština demonstrira silu i na koji način ona vidi nastavak dijaloga u smislu apsolutnog pokušaja da se ponizi celokupni srpski narod i država Srbija pred međunarodnom javnošću ali i pred njihovom domaćom.

“Pored te iskrene želje našeg pregovaračkog tima i Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da se do kompromisa dođe nije načinjen nijedan korak Prištine u tom smeru. Štaviše  i pored taksi od 100 odsto uvedene su i dodatne takse koje sada znače da ništa što je proizvedeno na teritoriji centralne Srbije ne može biti prodato niti distribuirano Srbima na KiM, a pritom imate i njihove deklarativne izjave kojima oni kažu kako bi voleli da se dijalog u ovakvim uslovima nastavi. To je ono što zabrinjava tako da početak 2019, ukoliko gledamo na način na koji je završena 2018, definitivo ne može se očekivati da će biti miran, da će se poštovati prava srpskog naroda niti će neko u Prištini želeti da postigne kompromisno rešenje koje će značiti mir za sve koji ovde žive”, rekao je Simić za “TV Most”.

Simić ističe da u 2019. godini predstoji mnogo toga, nada se lepog,  jer će nesumnjivo biti i onih koji će želeti da život Srba i njihove dece otežaju.

“Pre svega iz poštovanja prema našim precima ali u veri da našim potomcima obezbedimo budućnost dostojnu čoveka očekujemo i želimo da imamo pre svega mir , bezbednost za sve nas, ali i ekonomski napredak koji će omogućiti opstanak srpskog naroda na KiM. Svim građanima na KiM , pre svega Srbima, želim srećne novogodišnje i božićne praznike uz onu krilaticu koja je sada poznata i širom sveta, a to je- odavde nema nazad”, poručio je Simić.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još